… este un drum care să ne ajute să ne reamintim de ceea ce suntem cu adevărat.
Am ajuns la punctul la care mi-am dorit să creez ceva nou pentru zona de business, care să susțină și manifestarea celorlalte…
… pe scurt pentru mine,
se duc în principiul dualității și al polarității – principiul de bază al manifestării în această lume.
Diana-Maria Georgescu este Expert în Optimizarea Afacerilor, Business Coach și Mentor, precum și Cofondator al Delta Guide – Reshaping Perspectives. Îmbinarea perfectă de gândire strategică, abilități de top management, orientare spre eficiență și suflet pur de călător prin lume și viață, au determinat-o să lanseze diferite initiative care au în centru OMUL.
În primul rând, mulțumesc pentru invitație.
Iar dacă ar fi să mă gândesc la cel mai important aspect din viața mea, în acest moment, sunt Eu, ca ființă umană aici și acum. Și nu a fost dintotdeauna așa.
Cred că, partea aceasta a apărut în mine la momentul… în urmă cu 7 ani. 7 întrebări, 7 ani 🙂 când am făcut prima dată Camino de Santiago și mi-am dat seama că oricum te-ai raporta la lumea dinafară dacă tu nu ești aliniat cu tine, și cu ceea ce este trunchiul tău, și vorbesc aici despre toate aspectele , aliniere fizică, mentală, emoțională psihologică și inclusiv spirituală.
Dacă nu ești aliniat cu toate aceste aspecte ale ființei tale, la un moment dat, te blochezi.
Cred că acela a fost un moment de blocaj în viața mea. Peste care am trecut datorită faptului că am făcut acest Drum. Un Drum pe care l-am descoperit ca fiind, la o scală mică, Drumul tău ca ființă prin viață. Și atunci am spus că o să mă concentrez cel mai mult pe mine. Deci, cel mai important aspect din viața mea, în acest moment, sunt Eu.
Sunt mai multe! Dar… Cred că, dacă ar fi să mă duc în scopul personal, sau misiune sau poate har, așa cum vorbim în această emisiune, cred că talentul meu este să încerc să pun în valoare Omul.
Prin tot ceea ce este el. Și comentam puțin mai devreme despre aspectele ființei umane. Și atunci, cred că, în acest moment, misiunea mea este să încerc să aduc o valoare, cea a omului în zona de business. Așa o regăsesc în acest moment.
Nu știu dacă a trebuit să renunț la un aspect negativ sau distructiv.
Sincer, cred că ține puțin de felul în care percep eu întâmplările din viața mea.
Sau felul în care sunt construită, cum percep lumea, universul și tot ceea ce înseamnă puterea creației.
Și nu cred că a trebuit să renunț la un aspect distructiv. Ci poate la niște modele mentale pe care le aveam, care veneau din educație, din familie, din felul în care am crescut, din zona din care am crescut, astfel încât să ajung la ceea ce sunt cu adevărat. Și să mă simt pe mine, și să mă accept așa cum sunt dincolo de toate aceste măști care veneau dinafară.
Dacă dorești să îți dau un model mental… De exemplu, eu am crescu în biserică.
Familia mea a fost cumva legată foarte mult de biserica ortodoxă.
Și atunci, știu evanghelii pe dinafară știu cântece bisericești, și tot felul de slujbe. Și mă raportam la ideea de divinitate, ca ceva ce este înafara mea. Undeva, de copil, parcă tot provocam această idee, deși mă raportam conform dogmei creștine cumva, parcă tot o provocam. Citeam filozofie, căutam divinitatea asta să văd unde este totuși înafară sau nu. Și de ce am, totuși, o serie de întrebări care cumva provocau la duel ideea creștinismului, la momentul respectiv, și cum se raportează biserica la Dzeu. Cu timpul, tot studiind, tot citind, și tot lărgindu-mi orizontul, și dându-mi voie să simt ceea ce înnăuntrul meu mi-am dat seama că, de fapt Dzeu nu este înafara ta, Dzeu este în tine. Ideea de spirit este conținută în fiecare dintre noi.
Noi înțelegem că spiritualitatea …devenim mai spirituali, sau haide să facem cursuri de dezvoltare spirituală …nu te dezvolți spiritual pentru că ești spirit, iar spiritul este în tine. Si atunci, acesta ar fi un model mental care mi-a fost indus de familia în care am crescut, de societate, de împrejurări.
De aceea spun că, nu consider că este ceva distructiv sau negativ pentru că ei nu au avut nicio voință să mă facă pe mine să înțeleg lumea doar prin acea fereastră ci așa se legau lucrurile în jurul meu, și probabil că a fost contextul să mă facă pe mine să încerc să ies din el să văd mai mult.
Destin?! Acum, când spunem destin, depinde de unde privim. De aceea m-am oprit așa puțin… Să ne ducem la termenul din dicționar cum interpretăm noi, că destinul este făcut soartă… Pot spune așa cum îl percep eu.
Povestea. Fiecare poveste de fiecare viață este de fapt o traiectorie, un drum
că tot vorbeam puțin mai devreme de Camino de Santiago. Este un drum care să ne ajute să ne reamintim de ceea ce suntem cu adevărat.
Și dacă noi venim în această viață, și ne propunem, din acea energie mai înaltă, care o putem numi spirit sau suflet, nu există diferențe între cele două, dar nu ne punem acum să le dezbatem, în momentul în care venim în această viață cu siguranță ne dorim să experimentăm ceva. Atunci, cred că, poate avem un plan despre ceea ce vrem să experimentăm, dar nu neapărat un scenariu deja gândit.
Adică, dacă e să mă duc puțin în zona de business, faci un plan de business, un plan de afaceri, și abia apoi curg acțiunile, și uneori acțiunile se schimbă în funcție de contextul în care te așezi, în piață, în funcție de factori, de oamenii cu care lucrezi, și tot așa. Și atunci cred că putem să avem un whishlist de ceea ce vrei să exprimentezi aici dar cred că acțiunile țin de tine și de alegerile tale din momentul de aici și acum, pentru a atinge acea traiectorie.
Dacă ne referim la cele 7 principii universale cred că nu scăpăm de niciuna.
Ele se manifestă continuu, constant, din primul moment al apariției în această
lume, și până la momentul ieșirii. Chiar dacă suntem conștienți de ele sau nu de manifestarea principiilor. Vrei să discutăm de ele prin niște exemple?!
Principiul cauzei și al efectului. Primul care îmi vine în minte.
Mi-am dat seama că tot ceea ce fac are o rezonanță.
Acum putem să ne ducem și în principiul vibrației, pentru că ele sunt interconectate. Deci, nu poți lua unul singur. Este un pic bizar pentru mine, să mă refer doar la un principiu. Dacă este să iau cumulul celor 7 principii universale, aș zice că.
Tot ceea ce faci, iar pentru a da o expresie care mie îmi place foarte mult,
”What we do in life, it goes in eternity.” este o expresie din filmul Gladiatorul, pe care l-am văzut de peste 20 de ori, și nu pentru că, una dintre prietenele mele spune că
eu nu înțeleg filmele din prima și atunci trebuie să le repet, ci l-am văzut pentru că ceva mă atrăgea în acel film, și nu știam în momentul respectiv, cred că a fost făcut în anii 2000, și l-am revăzut pentru că resimțeam niște puncte importante. Și una dintre frazele de impact a fost aceasta, care tot îmi revenea în minte.
La momentul respectiv nu eram foarte conștientă de cele 7 principii ale universului. Nu citisem despre ele dar mă regăseam în fraza respectivă. Atunci, cumva, încet-încet, am început să le înțeleg, să le experimentez. Apoi le-am citit, și-apoi am spus
WOW
OK
Asta este! De fapt, ele ți se întâmplă în timp. Vorbeam despre principii, despre ceea ce faci în viață, are ecou în eternitate. Deci, ceea ce tu pui în toate acțiunile tale vine către tine. Ceea ce tu alegi, la un moment dat, îți creează mai departe destinul.
Că vorbeam despre destin și soartă… Deci, partea de alegere. Vibrația momentului…
Ce înseamnă vibrație?!
Poate că trebuie să explicăm și niște termeni. Vibrația momentului în care te afli
creează o rezonanță în jurul tău, și îți atrage evenimente, persoane care vibrează la unison cu tine. Dacă tu ești într-o stare de furie practic poți să întâlnești un blocaj în trafic. Și de acolo o să începi să îl înjuri pe omul respectiv, că aia e vibrația în care ești. Dacă, în schimb ești, într-o vibrație de seninătate, de liniște, de bucurie, de pace poți să ajungi în contexte în care se manifestă acea vibrație. Îți atragi astfel de contexte în jurul tău. Uite, am zis atragi, ne referim și la legea atracției, și tot așa. De exemplu, dacă ar fi să ne referim la principiul mentalismului: mentalul cel mai mult se manifestă, în ceea ce mă privește, în zona de business. Și am fost extrem de mentală atunci când am desfășurat activitatea în zona corporate.
Cred că minimizam prezența, și nu eram conștientă de prezența celorlalte principii. Eram așa într-o buclă în care trăiam mental. Totul era cifră. Totul era obiectiv și rezultat. Și pentru că mi-am dat seama la un moment dat că zona în care trăiam și manifestarea unui singur principiu în mod preponderent, în anii respectivi, nu mă definea, sau nu mă regăseam atât de bine în acea zonă, am simțit nevoia să iau o pauză. Prima reacție a fost să mă îndepărtez de toată lumea aceasta mentală, și să mă duc în ceea ce laic numim spiritualitate.
Acel ”Haide să ne dezvoltăm spiritual!” De fapt era un dezechilibru al manifestării acelor principii în viața mea. Așa le-am înțeles ulterior.
Se manifesta mai mult principiul mentalismului și mai puțin principiile celelalte. Sau eu nu eram atât de conștientă despre manifestarea celorlalte. Și mă simțeam un pic sufocată de tot ceea ce însemna parte mentală. O dată ce mi-am pus atenția, și am mutat-o de pe acel principiu, de pe acea manifestare din viața mea, și m-am dus în zona în care suntem un pic mai atenți la vibrații, la cum funcționează leagea atracției, principiul atracției, al rezonanței, în momentul acela mi-am dat seama că ele erau prezente și înainte dar, nu eram conștientă de ele. Eram atât de conștientă de zona mentală încât la un moment dat, devenise o povară.
Și în contextul acesta, după ce m-am liniștit, și am devenit conștientă de manifestarea celorlalte principii care de fapt se întâmplă tot timpul. Am ajuns la punctul la care mi-am dorit să creez ceva nou pentru zona de business, care să susțină și manifestarea celorlalte principii. Și așa am ajuns să creez un nou model de business care se numește Soul2Soul Business. Care își propune să scoată tot ceea ce înseamnă Om și valoare umană cu toate manifestările celor 7 principii, ca niște petale, dacă ar fi să ne imaginăm o floare. O floare cu 7 petale, 7 culori.
Era un desen animat ” La fleur au 7 couleurs” Sandybelle, era?! Așa este!
Acest model nu reinventează lumea de business. Ci, de fapt, scoate la suprafață ceea ce înseamnă…că scoate la suprafață conștientizarea omului din mediul din busines că este o sumă de principii universale, de legi universale care, conștient sau nu, ele se manifestă prin el (omul). Cu cât devii mai conștient la momentul respectiv, cu atât
tot ceea ce înseamnă business. Când spunem business, spunem profit.
Tot ceea ce înseamnă business se întâmplă în mod natural. Așa cum Creația curge în mod natural, așa curge și busines-ul în mod natural, și își atinge profitul /obiectivul. Pentru că, de fond, în Univers totul curge (panta Rhei).
Emoție pozitivă și emoție negativă… Vorbim aici despre scala lui Hawkins. Cum spuneam puțin mai devreme, pe parcursul unei zile, fiecare dintre noi, trece printr-o serie de emoții care variază pe acea scală. Unele pot fi emoții de joasă vibrație, dacă te înfurii pe cineva în trafic. Altele pot fi emoții de înaltă vibrație, cum ar fi să faci o meditație, și intri automat într-o stare de beautitudine, de liniște, poate chiar de pace, dacă te conectezi acolo unde trebuie. În contextul acesta, îmi este cam dificil să spun ce emoție este predominantă. Pentru că ele aleargă în fiecare zi.
Într-o zi sunt mai liniștită, dar poate mă enervez pe cineva și apoi mă duc și fac o meditație și ajung într-o stare vibrațională mai înaltă, deci mă duc la seninătate, la bucurie, la liniște, la înțelegere. Deci, n-aș putea să spun că există o emoție predominantă. Îmi este greu. Recunosc. Nu pot să spun: Da, sunt în înțelegere 90% din cazuri, pentru că nu sunt acolo.
Până la urmă, venim în viața aceasta să o experimentăm în toate formele ei.
Și cred că trecem alternativ prin diferite emoții. Dacă pot să dau voce unei păreri personale cred că nici nu este scopul să stăm într-o vibrație foarte înaltă în această viață ca oameni de rând. Deci, vorbim de miliarde de oameni de pe acest pământ.
Dacă ne referim la faptul că suntem proiecția unei conștiințe în această lume, deja suntem acolo, sus. Și acolo, sus, suntem tot timpul cât nu suntem aici. Deci, nu pot să aleg una.
O întrebare foarte bună. Este o întrebare care poate să aibă mai multe valențe, într-adevăr, pe ideea de crez. În primul rând pentru mine un principiu de bază este autenticitatea. Să reflect în afară ceea ce simt că sunt înăuntru. Și atunci, crezul meu personal, și când spun, crez personal, eu înțeleg că el cuprinde, de fapt, toate laturile vieții mele. Îl manifest prin ceea ce simt că sunt.
Când vorbesc despre autenticitate mă refer aici la ”I do what I preach.” Deci ceea ce spun și transmit în afara mea sunt informații, sunt situații, sunt rezultatul unor experiențe deja trăite. Experiențe trăite pe care le filtrez prin propria experiență de viață și pe care încerc să o dau înafara mea găsind punctul comun în celelalte ființe care sunt în jurul meu. Sau la care trebuie să ajungă mesajul respectiv.
Sau conexiunea cu o persoană sau relația de business, relația de prietenie cu altă persoană găsind punctul comun între ceea ce sunt eu cu adevărat și ceea ce este acea persoană cu adevărat. Și atunci, dacă eu știu cine sunt în interiorul meu și știu ce determină crezul meu personal care este sâmburele, care este sămânța, atunci cumva totul curge de la sine. Acțiunile, gândurile , acțiunile mele se transmit înafară ca ceva natural. Nu există un filtru care să le cosmetizeze și să le facă cumva… să le pună o mască. Și ceea ce este înăuntru se transmite înafară tocmai pe baza crezului respectiv.
Numai întrebări bune, ce să zic 🙂
Binele și răul pe scurt pentru mine, sunt …se duc în principiul dualității și al polarității. Principiul de bază al manifestării în această lume. Așa cum avem noapte și zi, lumină – întuneric. Lumea aceasta funcționează pe ceea ce , în spate, povesteam la un moment dat, și pentru cine a citit literatură probabil a auzit, sau pentru cine a studiat cu adevărat literatură în liceu, se tot spunea acolo, dihotomia arhetipală bine-rău. Ce este de fapt, dihotomia arhetipală bine-rău?!
Este manifestarea arhetipurilor ancestrale prin ochii lumii de aici.
Nu există lumină fără întuneric. Corect?! Nu există umbră fără lumină și atunci, la fel și partea cu bine-rău. Ea este o condiție de manifestare în această viață. Și atât.
Ca să dau un exemplu: Despre ceea ce tocmai am încercat să explic, am publicat o carte în urmă cu câteva luni care se numește ”118 Fețe de Lumină”.
Această carte conține 118 poezii și nu toate sunt pline de lumină. Adică nu toate sunt pozitive așa cum te-ai aștepta din titlul cărții. Și totuși, de ce se numește 118 Fețe de Lumină? Pentru că, de fapt, chiar și acolo unde poezia exprimă o stare de lumină, de melancolie o stare de tristețe, sau o stare de furie în spate există partea cealaltă, de bine. Nu poate să existe starea de tristețe, fără o stare de bucurie. Pentru că altfel ele se anulează. Ca tu să cunoști bucuria trebuie să treci prin tristețe, și vice-versa. Altfel nu poți să faci diferența. Și atunci, dacă este să ne întoarcem la întrebarea bine-rău. Ce înseamnă asta pentru mine…
Cred că pot să rezum, că înseamnă totul și nimic.
Cireașa de pe tort, se pune la final, da?! Cine este Diana-Maria Georgescu, pentru ea? În primul rând, Diana-Maria Georgescu, așa cum sună, este un nume, este o etichetă aici. Și cred că este o manifestare a unei povești pe care încă
nu o pot cuprinde în totalitate. Ce înseamnă asta? Spuneam un pic mai devreme că suntem proiecții ale unor conștiințe înalte. Sau, mai pe românește, suntem ca Anthony Hopkins care joacă mai multe roluri, în diferite filme. În spate, el este Anthony Hopkins, dar pe el poți să îl găsești în ”Tăcerea Mieilor” , într-un anumit rol. Poți să îl găsești în ”The Two Popes” într-un rol complet diferit, față de ”Tăcerea Mieilor” Deci, cu o serie de manifestări diferite în circumstanțe diferite.
Cred că, de fapt, asta suntem. Suntem un cumul de arhetipuri, că vorbeam puțin mai devreme despre arhetipuri. Un cumul de arhetipuri de conștiințe înalte
care se manifestă rând pe rând în funcție de situație în această viață, și în acest context care este un soi de film. Dacă este să mă uit în spate la Diana-Maria Georgescu a trecut prin mai multe filme până la vârsta aceasta și s-a manifestat diferit, și a jucat roluri diferite. Întotdeauna rolul principal în viața ei.
Dar, prin diferite aspecte, în diferite contexte, și cu diferiți oameni în jurul ei.
Și atunci, cine este Diana-Maria Georgescu, pentru ea și pentru lume?! Este acea conștiință care se manifestă prin mine la un moment dat. Și pot să mă prezint în momentul de acum, când mă manifest așa cum sunt aici iar peste 5 minute să mă manifest altfel pentru că se manifestă mai preponderent un alt arhetip.
Dacă ar fi să rezum, tot ceea ce am spus, și dacă ar fi să dau o sugestie, nu mă simt în postura de a da sfaturi, dar cred că aș putea să sugerez.
Să fim autentici în tot ceea ce facem. Adică, să lăsăm ca ceea ce este în noi acea voce interioară să se manifeste prin acțiunile noastre. Să mai dăm măștile la o parte.
Să mai dăm tot ceea ce înseamnă fals cu care ne tot înconjurăm zi de zi în activitățile curente să mai renunțăm la ele să încercăm să fim ceea ce, cred că suntem de fond, un canal a unei voci ce vine de dincolo de minte.
Ca să fac și eu o încheiere, îți mulțumesc, Monica, pentru invitație. Pentru întrebările deosebite pe care mi le-ai pus, nu am mai primit astfel de întrebări cel puțin într-o postură așa oficială, în cadrul unui interviu, și să te încurajez în ceea ce faci, și să îți mulțumesc că ai avut curajul să pornești la drum cu mine!